Hoe Kachelroosters Schoon Te Maken 3 Eenvoudige Methoden

Kachelroosters raken bedekt met allerlei soorten aarde, vuil, olie en voedselresten. Maak je de jouwe op dit moment voldoende schoon? Als u niet zeker weet hoe u kachelroosters moet wassen, kan dit een overweldigende onderneming zijn. We waren hier om u een aantal verschillende methoden aan te bevelen, zodat uw kachelroosters dagelijks superschoon zijn.

Deel een aantal verschillende methoden, zodat je meerdere opties hebt, afhankelijk van de benodigdheden die je in huis hebt.

Baking Soda Pasta

Maak voor deze techniek een pasta van zuiveringszout die je kachelroosters zal wassen.

Alles wat je nodig hebt

  • Zachte, maar krachtige schrobborstel.
  • Drie eetlepels bakpoeder.
  • Drie eetlepels koud water.
  • Schaal.
  • Lepel.
  • Rubberen handschoenen.
  • Een stof.
  • Theedoek.

Stap voor stap instructies

  1. Giet de baking soda en het water in je kom. Meng met een lepel tot een pasta.
  2. Draag handschoenen en gebruik uw handen om de pasta gelijkmatig over de kachelroosters te verdelen.
  3. Laat het 20 minuten zitten.
  4. Schrob de lijm met de borstel. Dit zal helpen om losgemaakt vuil te verwijderen.
  5. Spoel onder koud water en schrob het overtollige residu met een doek.
  6. Droog grondig af met een theedoek.
  7. Breng het terug naar de kookplaat.

Afwasmiddel

Het is mogelijk om uw kachelroosters af te wassen zoals u dat met de rest van uw vaat doet. Dat doen we samen met de onze en het werkt prima!

  • Wastafel of wastafel.
  • Kokend water.
  • Rubberen handschoenen.
  • Zachte schuurspons of borstel.
  • Microvezeldoek.
  • Theedoek.

Stap voor stap instructies

  1. Zet de kachelroosters bij een gootsteen met de afvoer open. Giet kokend water op de roosters om vuil en puin los te maken.
  2. Stop de plug in de gootsteen en vul deze met heet zeepsop.
  3. Laat de roosters 10 minuten weken. Als de jouwe groter is dan de gootsteen, laat ze dan 10 minuten aan elke kant weken.
  4. Boen ze netjes schoon met je spons of borstel.
  5. Schrob ze onder warm water en schrob ze met je microvezelstof om ze nog een laatste keer af te vegen.
  6. Droog grondig af met een theedoek.
  7. Ga terug naar de kookplaat.

Gebruik Een Industriële Ontvetter

Als u door moet gaan met een zware reiniging, raden we u aan een in de handel verkrijgbare ontvetter te gebruiken. Zorg ervoor dat het geschikt is voor het materiaal van uw kachelroosters.

Stapsgewijze instructies

  1. Spuit de roosters, branders en kookplaat samen met uw commerciële ontvetter.
  2. Laat het een half uurtje staan.
  3. Schrob hard met je spons of borstel totdat je al het vuil en vuil hebt opgetild.
  4. Herhaal indien nodig.
  5. Veeg af met een vochtige microvezelstof.

Hoe U Dagelijks Voor Kachelroosters Zorgt?

De bovenstaande methoden zijn goed voor zware reiniging die we aanbevelen na ongeveer een week te doen. Maar hoe zit het met het dagelijks schoonhouden van de roosters? Dit zijn onze toptips.

  1. Elke dag steriel met azijn. Meng een 1:1 verhouding van gedistilleerde witte azijn en water in een spuitfles. Voeg eventueel wat essentiële oliën toe om een heerlijke geur te krijgen. Spray over uw roosters en laat het 15 minuten zitten voordat u het afveegt met een schone, vochtige doek.
  2. Als u vloeistof of voedsel op de roosters morst, ruim dit dan direct op. Het is vrij eenvoudig om voedsel over de roosters uit te harden en bijna onmogelijk te verwijderen.
  3. Houd de kachelroosters droog. Mochten ze tijdens het koken bijzonder vochtig of nat worden, droog ze dan snel af met een handdoek. Zorg ervoor dat u dit ook doet volgens het azijnspuitproces.
  4. Gebruik een schrobborstel om aangekoekt voedsel los te maken voor het geval u het niet met uw vingers kunt verwijderen. Doe dit elke dag terwijl u uw keuken schoonmaakt.
  5. Maak een vlek schoon zodra je een vreselijke plek opmerkt, maar geen tijd hebt om grondig schoon te maken. Doop een reinigingstandenborstel in zuiveringszout of zout en schrob het gebied. Dit kan helpen om de vlek of het vuil op te heffen.

Schone Kookplaat

Het schoonmaken van een kookplaat is ongetwijfeld een van de zeer arbeidsintensieve en langzame schoonmaakklussen in de keuken. Er zijn talloze kleine onderdelen die afzonderlijk en zorgvuldig moeten worden schoongemaakt. Maar nu je leert hoe je de kachelroosters schoonmaakt, voel je je hopelijk wat beter voorbereid op een schone keuken.

Het is mogelijk om een pasta-achtige zeep, afwasmiddel of zelfs een in de handel verkrijgbare ontvetter te gebruiken. Alle drie zullen uw roosters grondig reinigen. Voor dagelijkse reiniging, spray met een azijnspray en vlek schoon met zuiveringszout of zout.